Eng

Schneider Electric proglašen svetionikom cirkularnosti po izboru Svetskog ekonomskog foruma

Vreme čitanja: 2 min

Schneider Electric, globalni ekspert za upravljanje energijom i automatizaciju, proglašen je jednim od tri globalna Svetionika cirkularnosti u izgrađenom okruženju po izboru Svetskog ekonomskog foruma i firme McKinsey. Ovo priznanje potvrđuje značajna dostignuća Schneider Electrica u uvođenju cirkularnih modela poslovanja duž celog svog asortimana.

Cilj Schneidera je da osnaži sve da maksimalno koriste energiju i resurse u svrhu napretka i održivosti. Kompanija pokreće digitalnu transformaciju integrisanjem stručne tehnologije u domenu energetike i procesne industrije, od početne tačke do clouda, povezujući proizvode, kontrolu, softvere i usluge tokom celog radnog veka i tako omogućava integrisano upravljanje sistemima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Svetski ekonomski forum i firma McKinsey su odali priznanje održivim praksama koje je Schneider Electric uveo u celom svom širokom asortimanu rešenja u oblasti energetike i automatizacije objekata. Zahvaljujući naprednim metodama kao što su ekološki dizajn, centri za pretvaranje otpada u resurse i globalna mreža centara za obnovu, Schneider Electric je uspešno eliminisao oko 513 miliona tona emisija CO₂ od 2018. godine.

Posvećenost Schneider Electrica održivost dodatno potvrđuje upotreba 27% zelenih materijala u proizvodima. Kompanija planira da dostigne celih 50% do 2025. godine. Pored toga, 22% porodica proizvoda Schneider Electrica se odlikuje opcijom cirkularnosti, dok preko polovine proizvodnih postrojenja ove kompanije obnavlja više od 99% otpadnih materijala.

Generalni direktor Schneider Electrica Piter Hervek je na dodeli priznanja istakao važnost cirkularnih modela poslovanja. „Cirkularni modeli poslovanja nude visok stepen održivosti i komercijalnih prednosti“, izjavio je on, dodavši da se Schneider Electric raduje mogućnostima koje pruža mreža Svetionika cirkularnosti u pogledu učenja, razmene i ubrzanog delovanja.

Ovim istaknutim priznanjem su nagrađene inicijative Schneider Electrica u promovisanju cirkularnog modela u poslovanju. Jedan od primera su prekidači MasterPact MTZ. Sakupljeni na kraju svog radnog veka, ovi prekidači se obnavljaju u fabrici MasterTech plant u Francuskoj, gde prolaze kroz proces rasklapanja, dijagnostike, poboljšanja i testiranja pre nego što ponovo dospeju na tržište.

Cirkularni modeli poslovanja i struktura lanca nabavke su sastavni delovi programa IMPACT Supply Chain kompanije Schneider Electric. Ovaj program predstavlja narednu fazu transformacije lanca nabavke kompanije u cilju pozitivnog uticaja na klijente i planetu. Glavni stubovi programa su osnaživanje članova tima Schneider Electrica da uvode inovacije i vrše svakodnevni pozitivni uticaj, razvoj održivog lanca nabavke spremnog za neto nulte emisije, pružanje vodećeg nivoa kvaliteta u sektoru kroz pouzdan lanac nabavke i poboljšanje performansi putem napredne tehnologije, pametnih i objedinjenih procesa, regionalnih ekosistema i kolaborativnog dizajna.

Priznanje Svetionik cirkularnosti Svetskog ekonomskog foruma i firme McKinsey predstavlja značajnu potvrdu napora Schneider Electrica u sprovođenju održivih i cirkularnih poslovnih praksi koja mu omogućava da sledi svoju posvećenost smanjenju emisija CO₂ i uvođenju cirkularne ekonomije na globalnom nivou, što značajno doprinosi održivijoj budućnosti.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top