Eng

Beogradski sajam: Ekologija i energetika u fokusu održivog razvoja

Vreme čitanja: < 1 min

Međunarodni sajam energetike i Međunarodni sajam zaštite životne sredine predstaviće se posetiocima od 28. do 30. novembra, u Hali 1 Beogradskog sajma.
Sajmovi se održavaju pod jedinstvenim sloganom “Čista energija za svetliju budućnost”.

Kao i tokom nekoliko prethodnih godina, ove značajne regionalne manifestacije održavaju se u uslovima komplikovanih i turbulentnih energetskih odnosa na globalnom planu. U gotovo svim sektorima – proizvodnji i distribuciji gasa, nafte, uglja, električne energije – globalni poremećaji reflektuju se i na regionalni nivo.

Međunarodni kontekst i globalni karakter energetske i ekološke problematike delom je “odgovoran” što na ovim dvema komplementarnim manifestacijama učestvuje više od 80 izlagača, među kojima su dominantniji oni inostrani, koji dolaze iz Nemačke, Mađarske, Rumunije, Češke, Poljske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, pa čak i Kine, Izraela, DR Konga, Gane…

Misija 18. Sajma energetike, respektabilne sajamske manifestacije sa UFI licencom, jeste okupljanje stručnjaka, preduzeća, kompanija, organizacija, investitora i donosioca odluka iz različitih sektora energetske industrije kako bi se prikazala najnovija dostignuća u toj industriji, povezali profesionalci iz sektora, obrazovali posetioci o energetskim temama i promovisala održiva energetska praksa.

19. Sajam ekologije Ecofair okuplja različite činioce iz sistema zaštite životne sredine – institucije, proizvođače opreme, distributere, reciklere, operatere, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatore otpada, stručnu javnost.

Cilj Ecofaira je podizanje svesti o važnosti zaštite životne sredine, promovisanje održivosti i pružanje platforme za razmenu ideja, informacija i inovacija u vezi s ekološkim pitanjima.

Radno vreme sajmova je od 10 do 17 časova. Pojedinačna ulaznica košta 500 dinara, grupna 300 dinara, a parking u sajamskom krugu plaća se 150 dinara po satu.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top