Eng

Arsenal fest: Putokaz kako promovisati održivo ponašanje

Vreme čitanja: < 1 min

Na Arsenal Festu, i ove godine, sprovedena je akcija „Svaka limenka se računa“. Cilj ovog programa jeste podizanje svesti kod ljudi o reciklaži i čuvanju životne sredine.

U saradnju sa kompanijom Ball Packaging i projektom „Svaka limenka se računa“ na prostoru festivala organizovano je sakupljanje iskorišćenih aluminijumskih limenki za piće u cilju njihove reciklaže.

U krugu Arsenala postavljena je Pixelata, svojevrsno platno napravljeno od limenki, koje je na kreativan način podsetilo posetioce na značaj i potencijal reciklaže, a među gostima su se šetale i promoterke sa rančevima, u koje je moguće odložiti iskorišćenu limenku. Zahvaljujući smart flex sistemu najodgovorniji posetilac svakog dana je bio nagrađen kartom za naredno izdanje Arsenal Festa.

Tokom trajanja festivala, Ball Corporation, Every Can Counts, TOMRA i Solagro Smart Recycling aktivno su promovisali održivo ponašanje, organizovali  skupljanje limenki i promovisali reciklažu ambalaže, i na taj način postavili primer i drugim kompanijama kako da doprinesu očuvanju životne sredine.

Photo: PR Svaka limenka se računa

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top