Eng

Green Exit: EXIT festival nastavlja da pruža podršku ekološkim inicijativama

Vreme čitanja: < 1 min

EXIT festival je najavio da će i ove godine kroz inicijativu “GREEN EXIT” nastaviti sa svojim ekološkim aktivnostima, koje su obeležile prethodne festivale. Kao i prethodnih godina, EXIT festival se ponosi svojim ekološkim inicijativama koje uključuju reciklažu, smanjenje otpada i podizanje svesti o održivosti među posetiocima.

Na EXIT festivalu 2023, posebna pažnja je posvećena mentalnom zdravlju i ekologiji. Fokus je bio na porukama mira i ljubavi, uključujući zone bez mobilnih telefona kako bi se podstakla veća povezanost među ljudima u stvarnom životu. Jedna od ključnih inicijativa bila je velika kampanja reciklaže, u saradnji sa partnerima kao što su Ball Packaging Serbia, Heineken Serbia i Ekostar Pak. 2023. godine je prikupljeno tri puta više ambalaže, uključujući PET boce, plastične čaše i limenke, u poređenju sa prethodnim godinama.

EXIT festival je takođe postavio reciklažne mašine za limenke i PET flaše na Petrovaradinskoj tvrđavi i u kampu festivala, gde su posetioci za svaku korišćenu ambalažu mogli da dobiju razne nagrade.

Ove godine, EXIT festival nastavlja da pruža podršku ekološkim inicijativama, a više informacija o konkretnim aktivnostima biće objavljeno uskoro, a to je na njihovoj Instagram stranici najavio Baby Lasagna koji ove godine otvara festival. Ostanite u toku kako biste saznali sve detalje o ovogodišnjim ekološkim poduhvatima na EXIT festivalu.

Foto: Screenshot Instagram

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top