Eng

Holivudska zvezda Džejson Momoa pohvalio Šri Lanku zbog obnove mangrovih šuma

Vreme čitanja: < 1 min

Šri Lanka je dobila prestižno priznanje Ujedinjenih nacija za obnovu i očuvanje prirode, u znak priznanja naporima ove ostrvske države da obnovi i obnovi svoje mangrove ekosisteme. U video izjavi, Džejson Momoa, advokat Programa Ujedinjenih nacija za život ispod vode, pohvalio je napore ove ostrvske države.

Zvezda filma “Akvamen” dalje je rekla: “Kao rođeni Havajac, ove godine sam video posledice klimatskih promena, razorne linije požara. Hitno nam je potrebno da obnovimo zdravlje naših zemalja, obala i okeana. Nakon cunamija, i ostrvo Šri Lanka moralo je da se obnovi. I to su učinili koristeći moć prirode kao rešenje umesto da se bore protiv nje. Želim da čestitam Šri Lanki na priznanju kao UN-ove zastave za obnovu sveta.

U zemlji, građani i partneri zajedno rade na prirodnom generisanju 10.000 hektara mangrovih šuma do 2030. Da ojačaju obalu. Čestitke Šri Lanki. Mahalo što radite zajedno kako biste stvorili pozitivne promene. Vi ste primer.”

Ranije ovog meseca, označavajući značajan uspeh, Šri Lanka je proglašena UN-ovom zastavicom za obnovu sveta zbog vitalnih napora u obnovi ekosistema mangrovih šuma.

Kroz Nagradu UN-ovog svetskog restauratorskog projekta, UN poštuje najambicioznije, najuspešnije i najinspirativnije primere obnove ekosistema velikih razmera na planeti. Prestižno priznanje označava efikasnu upotrebu Principa UN-a za obnovu ekosistema i ističe globalno značajne najbolje prakse i metodologije koje potencijalno mogu poslužiti kao okvir za budući uspeh širom sveta.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top