Eng

BMW: Električno. Digitalno. Cirkularno.

Vreme čitanja: 2 min

Elektromobilnost, digitalizacija i cirkularnost su u središtu onoga što je verovatno najveća transformacija u dugoj i uglednoj istoriji BMW Grupe. Transformacija već prožima mnoga područja BMW Grupe. BMW Vision Neue Klasse je najbolji primer toga, daleko ispred svog vremena. Predstavlja skok u novo doba i kombinuje najnovije inovacije da bi se proizvelo nezaboravno iskustvo. Neue Klasse je rezultat stalne transformacije kompanije sa ambicijom da individualnu mobilnost učini inteligentnijom, humanijom i odgovornijom.

Ova tri stuba simbolizuju #NeueKlasse: Transformacioni pomak u procesima, tehnologijama i mentalnom sklopu, vode nas prema budućnosti gde je individualna mobilnost humanija, inteligentnija i odgovornija.

BMW Grupa preduzima korak ka budućnosti sa Centrom kompetencije za proizvodnju ćelija u Parsdorfu (CMCC). On objedinjuje celokupnu bazu znanja o proizvodu i procesu. Deo budućnosti se upravo pravi u Parsdorfu od oktobra 2023. godine: visok 95 milimetara, cilindričan i prečnika 46 milimetara. To su baterijske ćelije koje će se prvi put koristiti u modelima Neue Klasse od 2025. godine. Ovako se BMW Grupa pozicionira kako bi ubrzala elektromobilnost i učvrstila svoju vodeću ulogu u tehnologiji baterijskih ćelija.

„Sa Centrom kompetencije za proizvodnju ćelija jačamo inovacione kapacitete Nemačke. Na taj način dajemo važan doprinos tehnološkom skoku implementiranom u Neue Klasse“, objasnio je Milan Nedeljković, član Upravnog odbora BMW AG, zadužen za proizvodnju.

„Proizvodnja uzoraka baterijskih ćelija u Parsdorfu označava sledeći logičan korak u našoj strategiji baterijskih ćelija“, rekao je Frank Weber, član Upravnog odbora BMW AG, zadužen za razvoj. „Centar kompetencije za proizvodnju ćelija savršeno dopunjava naš postojeći Centar kompetencije za baterijske ćelije na severu Minhena. Razvoj se odvija tamo, a zatim najbolji proizvod skaliramo ka serijskom procesu u Parsdorfu“.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top