Eng

Nelt Grupa, Neoplanta i Baby Food Factory predstavile Izveštaje o održivom poslovanju za 2022/23

Vreme čitanja: 2 min

Danas je u klubu Privrednik održan događaj #AccelerateSustainability, tokom kojeg su predstavljeni izveštaji o održivom poslovanju Nelt Grupe i njenih članica, kompanija Neoplanta i Baby Food Factory (BFF). Događaj je okupio predstavnike državnih institucija, poslovnog sveta, nevladinih organizacija, poslovnih udruženja i medija.

Na početku događaja prisutnima se obratila Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije.

“Domaće i strane investicije podjednako su važne za rast i razvoj države. Jedan od bitnih segmenata domaće privrede i kompanija jeste održivo poslovanje, po modelu po kojem rade I kompanije u samoj Evropskoj uniji. Ministartsvo aktivno radi na izradi Reformske agende u okviru Plana rasta, koji nam  omogućava brže ukljućivanje na tržište Evropske unije, uključivanje u jednistveni platni sistem (SEPA), kao i u zelene koridore ili takozvane ubrzane carinske procedure za drumski teretni saobraćaj,” izjavila je Tanja Mišćević, ministarka za evropske integracije.

U svom uvodnom obraćanju, Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe, istakao je važnost ciljeva održivog razvoja i transparentnog izveštavanja.  

„Predstavljanjem petog Izveštaja o održivom poslovanju Nelt Grupe za 2022/23, nastavljamo našu tradiciju izveštavanja po GRI standardu koju smo započeli 2014. godine. Kontinuirano radimo na efikasnijem korišćenju resursa, uvođenju obnovljivih izvora energije, razvoju naših zaposlenih i primeni visokih etičkih standarda u svakodnevnom poslovanju. Naš cilj je učvršćivanje temelja za budući održivi razvoj, stvarajući pritom novu vrednost za naše zaposlene, partnere, društvo i životnu sredinu “, izjavio je Jelić.

Kompanije Neoplanta i Baby Food factory (BFF) su ovom prilikom predstavile prva izdanja sopstvenih izveštaja o održivosti.

U okviru strategije #Accelerate2025 Nelt Grupa planira nastavak transformacije i digitalizacije poslovanja kroz investicije u inovativne tehnologije. Novi intermodalni terminal u Kruševcu treba da poveća efiksanost i omogući veću dekarbonizaciju u lancu snabdevanja kompanije. Poseban fokus stavljen je na razvoj i edukaciju zaposlenih kao kreatora kulture kompanije i nosilaca svih navedenih procesa. 

U okviru #AccelerateSustainability događaja, organizovana je i panel diskusija, moderirana od strane Nade Stamatović, ekspertkinje za održivo poslovanje Nelt Grupe. Panelisti su bili Bojana Mucić, izvršna direktorka za ljudske resurse Nelt Grupe, Aleksandra Jović, izvršna direktorka za strategiju i transformacije Nelt Grupe,Olivera Verac, direktorka proizvodnje i razvoja BFF-a, Aco Tomašević, direktor Neoplante i Vuk Mijanović,menadžer lanca snabdevanja i razvoja logističkih usluga u Neltu. 

Izveštaji o održivom poslovanju dostupni u segmentu Izveštaji na web stranici Nelt Grupe.

Foto: Nelt Grupa

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top