Eng

NIS više od deset godina uz mlade nade srpske košarke

Vreme čitanja: 2 min

Svečano otvaranje 22. Međunarodnog mini basket festivala „Rajko Žižić“ održano je u hali 3 Beogradskog sajma. Festival koji okuplja mlade nade naše košarke traje od 7. do 9. juna, u organizaciji Udruženja „Mini basket Srbija“ pri Košarkaškom savezu Srbije. Generalni pokrovitelj manifestacije više od deceniju je kompanija NIS.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Ivan Dmitrijev, direktor Funkcije za HSE u kompaniji NIS, Rade Georgievski, predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“, kao i drugi gosti i ljubitelji basketa.

„Siguran sam da danas gledamo ne samo velike talente nego i buduće šampione, kako Srbije, tako i svetske. Za NIS je ovo izuzetna prilika da pokaže koliko ulažemo u razvoj dece i sporta. Danas imamo priliku da pored talenta gledamo i kako se stvara karakter i kako se u igri i u sportu sprovode principi fer-pleja, a to su sve vrednosti koje podržavamo“, naveo je Ivan Dmitrijev, direktor Funkcije za HSE u NIS-u.

Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, istakao je da su sva deca pobednici, jer su tu da igraju i da se druže, a Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, naglasio je značaj ovog turnira u sportu kojim se bavi čitav život i čestitao kompaniji NIS na pokazanoj društvenoj odgovornosti.

Rade Georgievski, predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“, naveo je da je ova godina posebna, jer je u pitanju i olimpijska godina, a zatim se zahvalio NIS-u kao generalnom sponzoru na kontinuiranoj podršci više od deceniju.

Na festivalu učestvuju 122 ekipe i skoro 2500 dece iz Srbije i regiona, koja će za tri dana turnira odigrati više od 100 utakmica. Takmičenje se održava na šest terena u tri kategorije – 2014, 2015. i 2016. godište. Uz glavne terene na kojima se igraju utakmice, postavljen je i jedan teren sa veštačkom travom, na kome se nalazi teleskop koš i igra se mini basket 3 na 3.

U sjajnoj atmosferi druženja, navijanja i novih poznanstava, prilikom svečanog otvaranja festivala, pehari su uručeni svakom timu, a medalje su podeljene svim učesnicima manifestacije, čime je svako od njih nagrađen za timski duh i fer-plej.

Za vreme festivala organizovan je i seminar za trenere pod nazivom „Od minibasketa do košarke“, kao i predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top