Eng

Oni su heroji! – Humanitarci koji svojim poduhvatima menjaju živote

Vreme čitanja: < 1 min

Nagrade za deset najhumanijih osoba uručene su u okviru konkursa “Oni su heroji” koji organizuje Evropska unija, a ovogodišnji partner je Beogradska otvorena škola. 

Na konkursu je nominovano 79 osoba i dela iz 38 lokalnih samouprava, a pobednici su svojim humanitarnim radom u proteklom periodu zaslužno poneli titulu heroja i heroina.

Ceremoniji su pored nagrađenih pobednika prisustvovali i heroji i heroine iz prethodnih ciklusa, ambasador Delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i predstavnici kompanija i institucija koje su pripremile vredne poklone za heroje.

„Delegacija Evropske unije u Srbiji već četvrtu godinu zaredom organizuje konkurs „Oni su heroji“ i svaki put imamo priliku da čujemo neke nove herojske i inspirativne priče. Konkurs je pokrenut sa ciljem da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su pokazali nesebičnu energiju i posvećenost zajednici, a svojim dobrim delima su primeri solidarnosti, što je jedna od temeljnih vrednosti na kojima počiva Evropska unija”, izjavio je ambasador EU u Srbiji, Emanuele Žiofre.

„Ovo priznanje i nagrada su podrška i podstrek da nastavimo sa našim radom još upornije i istrajnije. Kada pomislim na sve osobe koje su mi bile podrška na ovom konkursu, kao i na sve osobe koje su pročitale moj profil, meni je srce puno i veliko kao kuća“, poručila je Ivana Banovački, jedna od ovogodišnjih pobednica.

U okviru ceremonije, pored priznanja, pobednicama su dodeljeni i poklon-paketi domaćih i međunarodnih kompanija i institucija. Čestitamo nagrađenima!

Više o herojskim pričama čitajte na onisuheroji.rs

Foto: Sofija Dobranić

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top