Eng

Ovaj otpad nije igračka: „ECO čikica“ osvanuo na Dan planete Zemlje

Vreme čitanja: < 1 min

Danas je Dan planete Zemlje, datum koji podseća ljude koliko su povezani s prirodom i koliko je važno brinuti se o Zemlji kao domu za sve životne oblike. To podstiče ljude na delovanje i promene u svakodnevnom životu kako bi smanjili svoj negativni uticaj na okolinu, prenosi naš portal BIZLife.

Dan planete Zemlje sada se obeležava širom sveta. Različite organizacije, škole, vlade i pojedinci organizuju aktivnosti posvećene zaštiti okoline, poput čišćenja obala, sadnje drveća ili edukativnih događanja.

Jedan od njih je i ekcentrični umetnik Andrej Josifovski poznatiji kao Pijanista, koji svojim skulpturama i performansima skreće pažnju javnosti na važne društvene probleme.

Ovoga puta njegova čuvena skulptura „ECO čikica“ našla je novu lokaciju sa koje će podsećati koliko je važno da brinemo o planeti na kojoj živimo.

Naime, on se nalazi na ulazu u centar za sortiranje i reciklažu ambalažnog otpada EKOstar PAK na Batajničkom drumu u Zemunu, a može ga pogledati svako ko poželi.

„Danas je Dan planete Zemlje, a dve godine kasnije pred vama je ponovo ECO čikica visine osam metara, obložen bojlerima, veš mašinama, frižiderima, svim onim što na putu iz doma najčešće završi u prirodi, da bi se mapirale divlje deponije i na taj način podigla svest o važnosti edukacije o upravljanju otpadom i čuvanju životne sredine kod najmlađih“, napisao je Pijanista na svom Instagram profilu.

Foto: Instagram Pijanistq

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top