Eng

Rektor i dekani na sastanku sa ministarkom prosvete: Kako rešiti problem nedostatka nastavnika  

Vreme čitanja: < 1 min

Prema dogovoru koji je postignut na prvom sastanku u Ministarstvu prosvete Srbije, organizovan je drugi razgovor u vezi sa što je mogućim hitnijim rešavanjem problema nedostatka nastavnika i profesora za rad u srednjim i osnovnim školama Srbije.

U ime Ministarstva prosvete na sastanku u Rektoratu bila je ministarka prof. dr Slavica Đukić Dejanović i specijalni savetnik ministarke prof. dr Janko Samarđić sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dok je ispred Univerziteta u Beogradu učestvovao rektor prof. dr Vladan Đokić, prorektor za nastavu prof. dr Dejan Filipović, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Danijel Sinani, dekanka Filološkog fakulteta prof. dr Iva Draškić Vićanović i dekan Hemijskog fakulteta prof. dr Goran Roglić.

Na sastanku su izneti prvi konkretni predlozi za rešavanje teške situacije u prosveti, a to će biti brzo utvrđivanje tačnog broja potrebnih nastavnika pojedinih predmeta po regionima i naseljenim mestima, kao i nivoima školovanja.

Predstavnici Univerziteta zahvalili su ministarki na spremnosti da se počne sa rešavanjem problema, a obe strane saglasne su da je neophodno intenziviranje razgovora o načinima prevazilaženja krize nastavničkih zanimanja u Srbiji.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top