Eng

Ugašen požar na deponiji Duboko: Gradonačelnica Užica se zahvalila svima koji su se danonoćno borili sa vatrenom stihijom

Vreme čitanja: < 1 min

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je na svom Instagram profilu objavila da je ugašen požar na deponiji „Duboko“.

„Ugašeno je i poslednje žarište na JKP „Duboko“. Hvala radnicima svih nadležnih službu na danonoćnom radu!“, napisala je gradonačelnica Užica.

Požar na deponiji „Duboko“ počeo je 4. maja na dubini između 15 i 20 metara. Posle neprekidne borbe vatrogasaca, zaposlenih u komunalnim preduzećima, raznim metodama gašenja, preko stotinu građevinskih mašina, cisterni i kamiona, konačno je ugašen požar.

Požar je nastao mešanjem gasova u središtu same deponije gde je visina samog otpada više desetina metara, jer otpad dolazi iz 9 lokalnih samoprava. Deponuje se na lokaciji regionalne deponije “Duboko” koja je izabrana još davne 2005. godine. Tokom trajanja požara bi je pojačan nadzor nad kvalitetom vazduha. Postoji sedam lokacija na kojim se meri kvalitet vazduha, postavljena je i mobilna merna stanica u Lunovom selu od strane Agencije za zaštitu životne sredine gde se takođe meri vazduh u realnom vremenu. Svi podaci su bili transparentni i javno dostupni na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine, Instituta za javno zdravlje Batut i Zavoda za javno zdravlje Užice.

Photo: Grad Užice portal

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top