Eng

Delta Holding jedan od ESG šampiona – Sava Centar primer održivog poslovanja

Vreme čitanja: 2 min

U okviru serijala “Upoznajte ESG Šampione” predstavnici Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) posetili su rekonstruisani Sava Centar. Zajedno sa domaćinima, više od 40 gostiju iz AmChama obišli su objekat i upoznali se sa inovativnim tehnološkim i održivim rešenjima koja su implementirana tokom rekonstrukcije kongresnog i poslovnog dela Sava Centra.

Tijana Koprivica, direktorka održivog poslovanja Delta Holdinga,predstavila je dobru poslovnu praksu ove kompanije u određivanju ciljeva i strategije održivog poslovanja. Podsetivši da je Delta Holding nedavno na Međunarodnom ekonomskom forumu Perpektive u Zagrebu proglašena za ESG lidera regiona u konkurenciji 49 velikih kompanija iz 8 zemalja, Tijana Koprivica je dodala: “Posvećeni smo našem cilju da kao kompanija do 2030. godine smanjimo za 50 odsto karbonski otisak, odnosno, emisije gasova staklene bašte i potrošnju iz neobnovljivih izvora energije. Uspeli smo već za petinu da smanjimo korišćenje energije iz konvencionalnih izvora tako što smo instalirali solarne panele na svim objektima kompanije Delta Holding i primenili mere energetske efikasnosti”.

“Zaštita životne sredine, stvaranje preduslova za šire korišćenje obnovljivih izvora energije i zelena gradnja teme su kojima se godinama unazad bavi AmCham. Prošle godine među našim članicama smo sproveli istraživanje o nivou zrelosti privrede kada je reč o primeni ESG politika. Kao rezultat istraživanja proistekla je poseta Sava Centru i kompaniji Delta Holding, jednom od ESG lidera. Na ovaj način želimo da ohrabrimo druge kompanije u primeni ESG strategija i podstaknemo razmenu iskustava o najboljim tehnologijama i rešenjima, kao i o izazovima sa kojima se kompanije suočavaju, a sve u cilju da celokupna srpska privreda bude na visokom nivou održivosti” rekla je Ana Vulović, menadžerka za korporativne poslove i komunikaciju u AmCham-u.

Sa istorijom dugom više od 40 godina, Sava Centar je od samog početka postavljao visoke standarde, kroz inovativna arhitektonska rešenja i najsavremeniju tehnologiju koji su činili da uvek bude korak ispred svog vremena naglasila je Katarina Gajić, direktorka projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate zaključivši: “Zahvaljujući primenjenim ESG rešenjima Sava Centar je ispunio kriterijume EU Taxonomy i u postupku je dobijanja BREEAM sertifikata, jednog od najvažnijih sistema rangiranja uticaja koji jedna građevina ima na životnu sredinu”.

Photo: PR Centar Sava

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top