Eng

Električni automobili „prijateljskiji“ prema životnoj sredini od automobila na benzin

Vreme čitanja: < 1 min

Električni automobili registrovani u 2020. godini su oko 40% prijateljskiji prema klimi u poređenju sa automobilima koji koriste benzin, prema studiji Nemačke federalne agencije za zaštitu životne sredine (Umweltbundesamt – Nemačka agencija za zaštitu životne sredine). Studija predviđa da će se ovaj trend nastaviti, te da će prednost električnih automobila u odnosu na one sa benzinskim motorima porasti na oko 55% za automobile registrovane do 2030. godine.

Predsednik UBA, Dirk Mesner, izjavio je: “Električni automobili su ključni faktor u ostvarivanju klimatskih ciljeva u Nemačkoj. Kako bi njihova kupovina postala privlačnija, automobili sa većim emisijama CO₂ bi trebalo da budu predmet doplate prilikom njihove registracije u budućnosti.”

Međutim, puni potencijal električnih automobila može se ostvariti samo ukoliko se pune obnovljivom energijom. To zahteva razvoj infrastrukture za punjenje koja koristi električnu energiju bez fosila, cilj ka kojem industrija aktivno teži.

Prebacivanje na električne automobile nije korisno samo za životnu sredinu, već i za poslovne subjekte. Dve trećine (66%) poslovnih subjekata povećalo je broj električnih vozila u svojim flotama u protekloj godini, navodeći razloge kao što su postizanje ciljeva održivosti i podrška sertifikatima o održivosti.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top