Eng

KBF 2024: Panel NLB Komercijalne banke – Značaj aktivizma u promovisanju ESG koncepta

Vreme čitanja: 2 min

Iako nam se može činiti da naš individualni doprinos nije značajan u globalnom kontekstu, istina je da svaki pojedinac ima mogućnost da ostvari promene upravo na ovom, mikro nivou. Naši svakodnevni postupci, izbori i stavovi imaju uticaj na ljude oko nas, a time i na društvo u celini, zaključio je Dejan Janjatović na panelu “Walk the talk: Značaj aktivizma u promovisanju ESG koncepta“ održanom na 31. Kopaonik biznis foruma.

Ovogodišnji panel u organizaciji NLB Komercijalne banke i Saveza ekonomista Srbije kojim je moderirao Dejan Janjatović, zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, okupio je istaknute ličnosti iz različitih sfera društvenog života koje preduzimaju korake ka promociji održivosti i društvene odgovornosti. Među učesnicima bili su Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala; glumica Hristina Popović; Galeb Nikačević, autor i voditelj podkasta “Agelast” i Nenad Krstić, bivši košarkaš i sada vlasnik destilerije Krstić.

Slobodan Bubnjević, naučni novinar, otvorio je ovaj nesvakidašnji panel prezentacijom uvodeći sve prisutne u svet ESG-a, postavljajući ključno pitanje: “Šta bi bilo kada bismo svi odustali od odgovornosti?”.

„Život po principima održivosti postaje sve važniji dok se suočavamo sa izazovima velikih klimatskih, socijalnih i ekonomskih promena. Aktivizam igra ključnu ulogu u oblikovanju svesti o održivosti i postavljanju temelja za društveno odgovorno ponašanje, bilo da potiče od javnih ličnosti, korporacija, institucija ili pojedinaca. U tom kontekstu, javne ličnosti mogu da odigraju ključnu ulogu, jer njihov uticaj i vidljivost služe kao snažan katalizator za promociju principa održivosti i podsticanje šire javnosti na akciju“, istakao je Dejan Janjatović, zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

NLB Komercijalna banka i ove godine kao generalni sponzor Kopaonik biznis foruma nastavlja tradiciju snažne podrške najznačajnijem poslovnom događaju u Srbiji i regionu.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top