Eng

Veliko čišćenje Parka prirode Begečka jama

Vreme čitanja: < 1 min

Oko 150 volontera, među kojima je bilo i dece,  u subotu 23. marta povodom Svetskog dana voda https://www.unwater.org/water-facts/water-and-peace čistilo je i uređivalo Park prirode Begečka jama.

 Volonteri su sakupljali razne vrste otpada i uklanjali polomljeno granje. Akciju „ APTIV volonteri – prijatelji Parka prirode Begečka jama“, podržala je kompanija Aptiv iz Novog Sada, čiji zaposleni su poklonili svoje slobodno vreme i volontrali, te ličnim primerom uticali na jačanje ‘’zelene svesti’’. Akcija kojom je koordinirao  ARHUS centar Novi Sad sprovedena je zahvaljujući  partnerstvu sa kompanijom APTIV, JVP „Vode Vojvodine“, Gradom Novim Sadom, gradskim javnim preduzećima i Mesnom zajednicom Begeč.

Park prirode „Begečka jama“ je zaštićeno područje u cilju očuvanja staništa koja su u nestajanju i za njih vezanih životnih zajednica i divljih vrsta, očuvanja geomorfoloških oblika karakterističnih za velike ravničarske reke. Begečka jama je sastavni deo međunarodnog ekološkog koridora reke Dunav. Prostor Begečke jame je obogaćen živim svetom, od kojeg je prisutno 125 vrsta biljaka, oko 150 vrsta ptica, 11 vrsta gmizavaca i 18 vrsta insekata. Takođe je i stanište 14 vrsta riba.

Donirajte Vaše slobodno vreme! Gradite partnerstva u cilju zaštite životne sredine, za buduće generacije.

Photo: Arhus centar Novi Sad

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top