Eng

Vesović: Zelena tranzicija – put integracije u EU

Vreme čitanja: < 1 min

Cirkularna ekonomija je deo zelene tranzicije, a zelena tranzicija je uslov da budemo održivi kao država i kao ekonomija, na putu regionalne integracije i integracije regiona u Evropsku uniju, izjavio je  direktor sektora za strateške analize, usluge i interacionalizaciju Privredne komore Srbije (PKS) Mihailo Vesović.

Vesović je, na skupu posvećenom programu Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) REKONOMI, istakao da je PKS posvećena regionalnoj saradnji.

Životna sredina ne poznaje granice, granice su administrativne linije koje vidite na mapama ali, vazduh, voda, zagađenje, se kreće slobodno preko granica. To je zajednički problem i zato je ovaj projekat veoma važan, ocenio je on, navodi se u saopštenju PKS. 

REKONOMI je program Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida), koji sprovodi HELVETAS Srbija, fokusiran na regionalni inkluzivni i zeleni ekonomski razvoj. Ova saradnja ima za cilj da promoviše bolje prakse upravljanja otpadom i kružne poslovne modele, podstičući inkluzivan i održiv ekonomski rast širom regiona.

Zamenica ambasadora Švedske u Srbiji i Crnoj Gori, NJ.E. Anna Sofia Erasmie, naglasila je posvećenost Švedske održivosti životne sredine i njenu podršku Zapadnom Balkanu u prelasku na cirkularnu ekonomiju.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top