Eng

Kompanija Yanfeng: Lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Vreme čitanja: 2 min

Kompanija Yanfeng kontinuirano se zalaže za sprečavanje klimatskih promena, pa je treći put zaredom od organizacije CDP (Carbon Disclosure Project) dobila ocenu „A-“. Ovaj dobavljač automobilske opreme dobio je najvišu ocenu za izradu plastičnih proizvoda u 2023. godini. Yanfeng je prvi kineski kooperant automobilske industrije koji je postigao ovu ocenu za svoje proizvode za unutrašnje opremanje motornih vozila na globalnom nivou. Kompanija je takođe dobila priznanje za svoje održivo upravljanje lancem snabdevanja, a nedavno joj je od organizacije CPK Kina uručena i nagrada za liderstvo u oblasti zaštite životne sredine na polju sprečavanja klimatskih promena.

Ocena „A-“ Yangfeng svrstava u grupu lidera i pokazuje da je kompanija imala značajno bolje rezultate od konkurenata, a takođe beleži veći uspeh i od regionalnog azijskog i globalnog proseka grupacije kojoj pripada, u okviru koje su svi dostigli ocenu „C-“.

Tokom protekle godine, organizacija CDP procenila je ekološki aspekt poslovanja više od 21.000 kompanija. Da bi stekle ocenu „A“, kompetitori moraju da pokažu primat u zaštiti životne sredine, predočavajući akcije koje doprinose prevenciji klimatskih promena i demonstrirajući najbolju praksu. Kompanije takođe moraju dostaviti dokaze o svojim strategijama i merama, poput specifikacije naučno zasnovanih ciljeva i kreiranje plana zaštite klime. Kompanija Yanfeng Interiors je organizaciji CDP predočila svoje podatke vezane za klimu počev od 2018. godine do danas, pa je treći put zaredom Yanfengu dodeljena ocena „A-“.

Yanfeng kontinuirano nadgleda svoje procese nabavke, te identifikuje i razvija aktivnosti za integraciju informacija o životnoj sredini u svoju globalnu bazu snabdevanja.

„Unapređujući organizovanje nabavke, imamo potencijal da postignemo važne ekološke promene u našem lancu snabdevanja. Iz tog razloga, ne samo da se koncentrišemo na sopstveni učinak u ovoj oblasti, već blisko sarađujemo i sa našim dobavljačima kako bismo ubrzali ekološke aktivnosti u lancu snabdevanja kompanije“, rekao je Gunar Bihter, zamenik predsednika sektora za Globalnu održivost u kompaniji Yanfeng.

Pored priznanja za održivost poslovanja, kompanija Yanfeng je takođe dobila ocenu „A-“ za svoj „angažman kooperanta“. U ovoj godišnjoj oceni organizacije CDP ogleda se posvećenost kompanije aktivnostima zaštite klime u lancu snabdevanja. Sa tom ocenom je ovaj kooperant automobilske industrije među prvih 15% kompanija koje su ostvarile vodeću poziciju među svojim direktnim konkurentima.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top