Eng

Napredak ka održivosti: Dr. Oetker Zelena Struja u smanjenju emisije štetnih gasova

Vreme čitanja: < 1 min

Dr. Oetker Zelena struja je inicijativa koja predstavlja značajan korak ka održivosti i smanjenju negativnih uticaja na životnu sredinu. Od 2021. godine, posvećeni su ostvarivanju ovog cilja korišćenjem isključivo zelene energije, odnosno energije dobijene iz obnovljivih izvora, kako bi napajali svoje proizvodne pogone. Ova odluka doneta je s ciljem smanjenja emisije štetnih gasova za čak 40%, čime daju značajan doprinos globalnim naporima zaštite okoline.

„Navedeni model snabdevanja energijom nije samo krajnji rezultat, već predstavlja početak našeg angažmana ka održivijoj budućnosti. U narednom periodu planiramo da dodatno investiramo i iskoristimo druge prirodne izvore energije kako bismo postigli naše ambiciozne ciljeve. Razmatramo različite alternative i tehnologije koje će nam omogućiti da još efikasnije koristimo obnovljive izvore energije i time dodatno smanjimo naš ekološki otisak.“ – ističu iz kompanije.

Dr. Oetker Zelena struja nije samo poslovna odluka, već i moralna obaveza prema našoj planeti

„Svestrano angažovanje na putu prema održivosti postaje sve važnije, a mi smo posvećeni preuzimanju odgovornosti i doprinosu pozitivnim promenama u našem okruženju. Ovo je samo jedan korak u našem putovanju ka održivoj budućnosti, a verujemo da će naša posvećenost očuvanju životne sredine inspirisati i druge kompanije da preduzmu slične korake ka harmoničnom suživotu sa prirodom.“ – poručuju iz kompanije Dr Oetker.

Photo: Dr. Oetker

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top