Eng

U Splitu se gradi prvi rezidencijalni ekološki održiv brod

Vreme čitanja: 2 min

Storylines, pionir u industriji rezidencijalnih brodova, obnovio je ugovor o gradnji broda s brodogradilištem Brodosplit, kako bi izgradili prvi privatni rezidencijalni brod koji je ekološki održiv. Potpisivanje ugovora o gradnji označava značajnu prekretnicu u području pomorskih inovacija, prenosi Dalmatinski portal.

Brod, nazvan MV Narrative, će biti simbol spoja luksuznog života i ekološke odgovornosti. Brod će biti dug 778 stopa (233 metra) i pružaće smeštaj za 531 privatnu rezidenciju, koristeći se tečni prirodnim plinom (LNG) za pogon, što ga čini pionirom u održivom pomorskom prevozu.

Za razliku od tradicionalnih kruzera, MV Narrative je namenjen isključivo za život na moru, nudeći raznolike sadržaje i objekate. Od pošte i škole do solarnog hidroponskog vrta i obalne marine, brod budiosećaj zajednice i samoodrživosti.

Posebno se ističe najveći wellness centar na moru, koji obuhvata površinu od 10.000 kvadratnih metara posvećenu spa tretmanima, fitnessu i holističkim zdravstvenim uslugama.

Odgovornost prema održivosti proteže se i van pogona, s inicijativama poput pretvaranja otpada u energiju, tržnice bez otpada i koncept od farme do stola koje prikazuju posvećenost ekološki osvešćenomnačinu života.

Cene rezidencija na brodu MV Narrative kreću se od 1 do 8 miliona dolara, s ograničenim mogućnostima suvlasništva koje počinju od 598.000 dolara.

U uzajamno korisnoj saradnji, Storylines i Brodosplit kreću na inovativno putovanje kako bi redefinisaliluksuzni život na moru. Inženjering je već započeo, što potvrđuje predanost isporuci broda koji premašuje očekivanja kako u pogledu raskoši tako i ekološke odgovornosti.

Više o ovom brodu možete pročitati na Dalmatinskom portalu, gde možete videti i više fotografija.

Photo: Dalmatinski portal

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top