Eng

Obilazak završne faze radova na izgradnji postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova u TENT A

Vreme čitanja: < 1 min

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike obišli su danas, zajedno sa delegacijom Elektroprivrede Srbije A.D. i Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), termoelektranu Nikola Tesla A gde je u toku završna faza izgradnje postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova koja se najvećim delom finansira od strane JICA-e.

Ovo je jedan od najvažnijih ekoloških projekata u našem energetskom sektoru koji će doprineti smanjenju emisija sumpor-dioksida (SO2) čak deset puta, kao i praškastih materija, u granicama utvrđenim u Evropskoj uniji.

Takođe, u toku je izgradnja postrojenja za odsumporavanje u termoelektrani Nikola Tesla B koje će omogućiti smanjenje emisije sumpor-dioksida za oko 20 puta, kao i emisija čvrstih čestica sa 50 mg/m3 na ispod deset. Termoelektrane Nikola Tesla A i B zajedno proizvode 50 odsto električne energije u Srbiji pa je smanjenje negativnog uticaja njihovog rada na životnu sredinu od opšteg značaja.

Imperativ Vlade Republike Srbije, Ministarstva rudarstva i energetike, Elektroprivrede Srbije A.D. i drugih državnih institucija je zaštita životne sredine i bolji kvalitet vazduha za sve građane što će se postići realizacijom ovakvih projekata u našim termoelektranama koje proizvode baznu električnu energiju za potrebe građana i privrede u našoj zemlji.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top