Eng

Imerys British Lithium počinje projekat iskopavanja rude litijuma u Kornvolu

Vreme čitanja: < 1 min

Kompanija Imerys British Lithium otkrila je 161 milion tona litijumove rude ispod jednog od kornvolskih rudnika gline, što bi moglo rezultirati proizvodnjom 20 kilotona rafinisanog litijuma godišnje tokom 30 godina. Automotive Transformation Fund (ATF), kojim upravlja Advanced Propulsion Centre (APC), podržao je pokretanje pilot postrojenja za preradu na toj lokaciji.

Stvaranje nacionalnog lanca snabdevanja ključnim materijalima za britansku industriju važno je kako bi se ispunila rastuća potražnja, posebno u proizvodnji baterija za električna vozila.

Podaci iz APC-ovog kvartalnog izveštaja o potražnji za treći kvartal 2023. pokazuju da će samo u Velikoj Britaniji do 2030. godine biti potrebno 59 kilotona litijuma za sektor automobila.

Nedavno je kompanija Imerys preuzela 80% udela u kompaniji British Lithium, čime je podržala pokretanje prvog pilot postrojenja koje ima krajnji cilj proizvodnju održivog litijuma visokog kvaliteta u Kornvolu.

Kako bi razumeli kretanja u lancu snabdevanja kritičnim materijalima i rudama, britanska ministarka za industriju i sigurnost investicija, Nusrat Ghani MP, okupila je Nezavisnu radnu grupu za otpornost industrije na kritične minerale, čiji je izveštaj objavljen u decembru 2023. godine.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top