Eng

Regionalni ESG Adria Samit krajem aprila u Crnoj Gori: Naša ESG Web Platforma medijski prijatelj ovog prestižnog događaja

Vreme čitanja: 3 min

ESG Adria Samit će se održati u od 24. do 26. aprila u Tivtu, Crnoj Gori, pod sloganom “Deluj sada za održivo sutra” i okupiće brojne ugledne zvanice iz regiona i sveta, predsednike država, predstavnike regionalnih vlada, svetski prepoznate eksperte, brojne regionalne kompanije i međunarodne partnere. ESG Adria Samit organizuju Sustineri Partners i Porto Montenegro, u partnerstvu sa Vladom Crne Gore, pod pokroviteljstvom predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića.

“Očekujemo da će na ovogodišnjem ESG Adria Samitu prisustvovati više od 500 učesnika iz Evrope i svijeta, a okupićemo brojne visoke zvaničnike, predstavnike finansijskih institucija, lidere iz poslovnog sektora, međunarodnih organizacija, kao i globalne stručnjake, predstavnike regionalnih medija, civilnog društva i akademske zajednice, kako bismo razgovarali o inovacijama, rešenjima u oblasti održivog razvoja, obnovljivih izvora energije, veštačke inteligencije, novim platformama, inicijativama i investicijama koje mogu ubrzati tranziciju ka održivijoj budućnosti i ESG agendi u Adria regionu i šire”, saopštila je Biljana Braithwaite (Biljana Brejtvejt), izvršna direktorica Sustineri Partners, organizatora ESG Adria Samita.

Ovogodišnji događaj se naslanja na uspeh inauguralnog ESG Summita Zapadnog Balkana, iz aprila 2023. godine, koji je postao prepoznat regionalni događaj posvećen održivom razvoju i dijalogu o većoj odgovornosti poslovnog sektora u pogledu ekoloških, društvenih i standarda upravljanja (ESG) u praksi, a velika novina ove godine je proširenje događaja na Sloveniju i Hrvatsku. ESG Adria Samit je postao i mesto na kome se grade partnerstva i sa kog potiču regionalne inicijative u oblasti zelene tranzicije, održivih finansija i cirkularne ekonomije, od značaja za Crnu Goru i sve zemlje regiona.

Pored lidera Crne Gore, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, i predsjednika Vlade Crne Gore, Milojka Spajića, kao ističu organizatori ESG Adria Samita, “veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku ugostiti Dunju Mijatović, komesarku za ljudska prava Savjeta Evrope, a Samitu će prisustvovati i Tim Reid,  izvršni direktor UK agencije za finansiranje izvoza (UK Export Finance), što je i prva posjeta predstavnika ove institucije regionu Zapadnog Balkana. S zadovoljstvom najavljujemo i važna partnerstva s ključnim međunarodnim financijskim institucijama, odnosno Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC, kao dio grupacije Svjetske banke), kao i prisustvo regionalnih predstavnika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)”.

Samitu će prisustvovati guvernerka Irena Radović, prve žene na čelu Centralne banke Crne Gore, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Mihailo Janković, izvršni direktor MK grupe, Anino Emuwa, osnivačica međunarodno poznate organizacije 100 Women@Davos, svetski poznata arhitektica Yasmine Mahmoudieh, Ramona Liberoff, izvršna direktorica PACE platforme za cirkularnu ekonomiju, Rikard Scoufias, predsednik HEREMA – Hellenic Hydrocarbons and Energy Resources Management Company, kao i Artur Lorkowski, direktor Sekretarijata Energetske zajednice, kao i predstavnici brojnih regionalnih kompanija.

Samit je podržan od strane vodećih kompanija iz oblasti energetike, finansija, bankarstva, prava, investicija, tržišta nekretnina, IT-ja i naprednih tehnologija, iz Adria regiona i šire.

Više informacija o ESG Adria Samitu dostupno je na summit.esgadria.org. Naš portal Odrzime.rs ESG Web Platform biće medijski prijatelj Samita i redovno ćemo izveštavati o aktivnostima pre Samita, kao i o najvažnijim dešavanjima i panelima na samom događaju.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top