Eng

Transfera: Krenuli teretni vozovi ka Nemačkoj – ekološko najodgovorniji vid transporta robe

Vreme čitanja: < 1 min

Kompanija Transfera je, zajedno sa partnerskom kompanijom i članicom austrijske železnice – Rail Cargo Austria, Rail Cargo Group, pokrenula prvi teretni voz sa novog intermodalnog terminala u Kruševcu.

Prateći inicijative zelene agende i globalnu strategiju zaštite životne sredine, ovaj veliki projekat doneće pozitivne ekološke efekte, poput smanjenja emisija ugljen-dioksida i postizanja energetske efikasnosti.

Tome u prilog govore i činjenice – samo jedan ovakav voz sa 30 vagona bi na relaciji Kruševac – Zapadna Nemačka na godišnjem nivou rezultirao uštedom količine štetnih emisija ugljen-dioksida koju bi proizveo jedan kamion obilazeći približno 70 puta planetu Zemlju.
 
Kako navodi kompanija Transfera, ovo je tek početak inovacija u segmentu intermodalnog transporta. Kompanija Transfera pored svoje osnovne delatnosti, u svoje strateške ciljeve integriše i rešavanje izazova održivog razvoja, kao i društvenu i ekološku odgovornost. Principi društvene odgovornosti utkani su u svaku odluku koja se u kompaniji donosi – od onih svakodnevnih do velikih odluka koje utiču na poslovanje, ali i na ono što je najvažnije, poboljšanje kvaliteta života zajednice u kojoj poslujemo.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top