Eng

Forum za odgovorno poslovanje: Konferencija fokusirana na temu različitosti i inkluzije

Vreme čitanja: 2 min

Najznačajniji godišnji događaj Foruma za odgovorno poslovanje CSR&ESG FORUM održaće se po 14. put 12. decembra pod sloganom “Diversity of perspectives”.  

 Plenarna sesija konferencije biće fokusirana na temu različitosti i inkluzije. Ona ima za cilj da produbi dijalog o strateškom pristupu negovanju prinicipa inkluzije, poštovanja različitosti i ravnopravnosti i njihovoj implementaciji u biznis strategije, sa posebnim osvrtom na prakse koje doprinose uključivanju, zapošljavanju i ekonomskom osnaživanju osoba sa invaliditetom, ali i drugih osetljivih grupa.  Učesnici: Jovana Krivokuća Milovanović, izvršna direktorka, Forum mladih sa invaliditetom; Sonja Konakov Svirčev, menadžerka za društvenu odgovornost, diverzitet i inkluziju, Erste Banka; Ivana Joksimović, pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog; Tijana Koprivica, direktorka za održivo poslovanje, Delta holding, upraviteljka Delta  Fondacije i članica Upravnog odbora Foruma za odgovorno poslovanje. Moderatorka: Milica Veljković.

Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv proglasiće dobitnika Nagrade za najinkluzivnijeg poslodavca. Nagrada se dodeljuje kompanijama koje su usmerene na stvaranje radnog okruženja u kom svi zaposleni imaju jednake mogućnosti za napredovanje i osećaju se uključeno i prihvaćeno u svim sferama rada, bez obzira na to ko su i odakle dolaze. 

I ove godine, Forum za odgovorno poslovanje dodeliće priznanja „Šampioni održivosti” kompanijama koje su integrisale ciljeve održivog razvoja u svoje poslovanje. Priznanja će biti dodeljena po 3. put projektima kompanija koji na direktan način doprinose ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja.   

 Posebna pažnja na konferenciji biće posvećena trendovima u održivom razvoju i multisektorskim perspektivama. Tokom 10 paralelnih okruglih stolova učesnici će se detaljno baviti ovim temama i razmenjivati dragocena iskustva i uvide. Okrugli stolovi:
1. SDG 7 Round table: Obnovljivi izvori energije – kako do održivosti? – Elixir Group  
2. SDG 2 Round table: Upravljanje viškovima hrane – lokalna rešenja za globalni problem – Delhaize Srbija  
3. SDG 8 Round table: Analiza korporativne održivosti u 2024 – Gecić Law  
4. SDG 13 Round table: Da li smo spremni za Mehanizam regulisanja  
prekograničnih emisija ugljenika (CBAM)? – Beogradska otvorena škola (BOŠ)  
5. SDG 12 Round table: BuySocial Europe – Biznis partnerstva i nabavke za ljude i planetu – Smart kolektiv  
Round tables 6-10 (TBC)  

 Ove godine na konferenciji mladi polaznici programa “Sustainability Starter” predstaviće svoja #SustainabilityIzazov rešenja na biznis probleme koje su im zadali mentori, kao što su smanjenje ugljeničnog otiska proizvodnje, bolja energestka efikasnost ili podsticanje zapošljavanja ugroženih grupa.

 Ovogodišnja konferencija “CSR&ESG Forum – Diversity of perspectives” realizuje se uz podršku projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.      

Konferencija je dodatno podržana od strane platforme ,,Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Prijatelji konferencije su Coca Cola HBC Srbija, Ahold Delhaize Serbia i Elixir Group. ESG Pokrovitelj konferencije je Erste banka Novi Sad. Događaj su medijski podržali Bizlife, Održi me, Nova ekonomija, InStore i Daily Green. i

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top