Eng

CSR & ESG FORUM 9. decembra u Beogradu

Vreme čitanja: 2 min

Najveći godišnji događaj Foruma za odgovorno poslovanje održaće se ove godine po 13. put 9. decembra u hotelu Metropol Palace pod nazivom i sloganom „CSR & ESG FORUM – Compliance, Performance, Leadership“.

Na ovogodišnjoj konferenciji u posebnom fokusu su ESG kriterijumi, odnosno na koji način poslovanje u skladu sa kriterijumima koji se tiču životne sredine, socijalnih pitanja i upravljanja postaje realnost za kompanije u Srbiji, ali i uslov za pristup tržištima kapitala.

Predstavnici domaćih i međunarodnih finansijskih institucija i kompanija će razgovarati o rizicima, izazovima i mogućnostima za održivi rast i razvoj privrede, kao i usklađivanju poslovanja sa sve zahtevnijim zakonskim okvirom značajnim za pristup tržištu Evropske unije..

Značajan deo programa konferencije biće posvećen ciljevima održivog razvoja (SDGs) i njihovoj integraciji u poslovanje. U okviru događaja biće predstavljeni uspešni biznis projekti koji doprinose ispunjavanju Agende za odživi razvoj do 2030. godine, odnosno kompanije koje su u svoje poslovanje i strategije održivosti inkorporirale ciljeve održivog razvoja, a koje će biti nagrađene priznanjima ,,Šampioni održivosti’’.

Događaj će biti i prilika za razvijanje međusektorskog dijaloga i okupljanje eksperata na polju održivosti,  kao i prilika da se na jednom mestu okupe CSR profesionalci koje je poslovna zajednica ove godine istakla kao važne pojedince i lidere na putu ka održivosti. Takođe, ovom prilikom biće odata priznanja i kompanijama koje su ove godine kroz svoje aktivnosti značajno doprinele smanjenju bacanja hrane kao i smanjenju siromaštva i gladi.

Konferencija se organizuje kao događaj po pozivu sa ograničenim brojem mesta. Određeni broj akreditacija biće podeljen putem društvenih mreža Foruma za odgovorno poslovanje. CSR & ESG FORUM organizuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupe Svetske banke, u okviru integrisanog ESG programa koji podržava Swiss State Secretariat for Economic Affairs SECO. Konferencija je dodatno podržana kroz Platformu ,,Održivi razvoj za sve“ koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta Reforma javnih finansija – Agenda 2030. Prijatelji konferencije su Delhaize Serbia, Elixir Group, Coca-Cola HBC Serbia i Moravacem, a konferenciju su medijski podržali Represent Communications, Bizlife, New Economy, InStore i Daily Green.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top