Eng

Evropska komisija: Nova ažurirana verzija obrasca za CBAM izveštavanje

Vreme čitanja: < 1 min

Evropska komisija je 22. marta 2024. godine objavila izmenjenu i dopunjenu verziju dokumenta „CBAM komunikacioni obrazac za instalacije“, verzija 2.0, koja predstavlja unapređenu verziju ovog dokumenta u odnosu na prethodnu verziju 1.1 iz novembra 2023. godine, javlja portal PKS.

„Iskustvo operatera instalacija i drugih korisnika ovog obrasca za CBAM izveštavanje pokazalo je određene neusaglašenosti i potrebu da se izvrše korekcije. Privredna komora Srbije će nastaviti redovno da prati sve buduće novine i izmene u CBAM dokumentima i da o tome kontinuirano informiše zainteresovanu javnost, preko CBAM stranice na sajtu PKS“, kaže Dušan Stokić, rukovodilac Centra za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost.

„Takođe, posebno smo posvećeni promovisanju primene koncepta zelene transformacije i standarda, modela i alata održivog i odgovornog poslovanja, kroz savetodavne usluge i programe specijalizovanih obuka Poslovne akademije PKS koje su namenjene privrednicima u cilju njihovog strateškog prilagođavanja procesu dekarbonizacije i unapređenja poslovanja”, naglašava Stokić.

Photo: Ilustracija Freepik

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top