Eng

Snažna mećava paralisala Kaliforniju: Zatvoreno 160 kilometara autoputa

Vreme čitanja: < 1 min

Intenzivna snežna oluja nastavlja da pogađa severnu Kaliforniju i Nevadu s jakim snegom i vetrovima brzine do 160 kilometara na sat, neke oblasti zatrpane snegom visine preko 3 metra, prenosi Independent.

Stanovnici su pozvani da se sklone i ne izlaze napolje ili kreću na put, a vlasti Kalifornije su zatvorile 160 kilometara nakon što je mećava stvorila “izuzetno opasne do nemoguće uslove putovanja”, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi. 

Za sada nema procene kada će autoput duž granice Kalifornije i Nevade ponovo biti otvoren. Upozorenja na snežnu oluju izdata su za Sijera Nevadu, gde se očekivalo da će da pada skoro 10 cm snega po satu. Više snega se očekuje tokom ove nedelje.

“Visoka do ekstremna opasnost od lavina” očekuje se u unutrašnjosti Sijere, uključujući i šire područje jezera Tahoe, rekla je meteorološka služba. Meteorolog Nacionalne meteorološke službe Vilijam Čerčil rekao je da će ukupne količine snega do nedelje iznositi čak do 4 metra, s najvišim nakupljanjima na nadmorskoj visini iznad 1500 metara. Niže nadmorske visine bile su poplavljene teškim kišama.

Photo: Canva

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top