Eng

UniCredit volontiranje na Obedskoj bari

Vreme čitanja: 2 min

Da bi ste bili sigurni da će volonterska akcija uspeti i dati rezultate potrebno je imati iskrene partnere i volontere koji vredno rade, ulažu napor da bi doprineli zaštiti životne sredine, doneli održivu promenu. Arhus centar Novi Sad koordinirao  volontersku akciju ‘’UniCredit volonteri – Potkovica na poklon Obedskoj bari za buduće generacije’’ u partnerstvu, uz podršku UniCredit banka Srbija i Javnog preduzeća Vojvodinašume iz Novog Sada.

Zaposleni UniCredit banke poklonili su svoje slobodno vreme i znanje kako bi podržali uređenje Info centra Obedska bara. Preko 60 UniCredit volontera i tridesetak mališana i više od 30 predstavnika partnerskih organizacija,  udružilo je snage i vredno radilo u jednom od najstarijih rezervata prirode u svetu ‘’Obedskoj bari’’, koji je još 1989. godine proglašen za međunarodno značajno stanište ptica – IBA područje.

Sadržaj Info centra Obedska bara koji svakodnevno poseti od 200 – 300 posetilaca upotpunjen je zahvaljujući donaciji UniCredit banka Srbije i udruženom volontranju. Postavljeno je 5 edukativnih info tabli, premazan je drveni mobilijar zaštitnom farbom za drvo,  obnovljen je pristan pored vode novom daskom, zasađeno je 70 otpornih sadnica, oživljen je i priveden nameni prostor Potkovice u koji je puštena voda, biljni i životinjski svet. Napravljenja je nova maketa rezervata  koja prikazuje ‘’Potkovicu’’ i ‘’Kupinske grede’’.

Svetlana Bunčić, direktorka Identiteta i komunikacija UniCredit Bank, izjavila je tim povodom: “Prepoznavanje prirode kao neprocenjivog dela života svih nas nije samo trend, već nužnost koja nam omogućava kvalitet življenja i prosperitet, a društveno odgovorne kompanije kakva je i naša banka su tu da na to posebno ukažu. Upravo članovi našeg Kluba volontera u tome prednjače i svojim primerom podstiču sve nas da se uključimo u inicijative koje doprinose očuvanju i poboljšanju kvaliteta života u zajednici. Obedska bara je važno prirodno dobro za Srbiju, a ova volonterska akcija je bila prava prilika da se svi timski angažujemo na zajedničkom cilju njenog očuvanja I ulepšavanja, kao i poboljšavanja njenog statusa u društvu”.

Udruženje Arhus cetar Novi Sad je podržalo inicijativu pokrenutu od strane UniCredit banka Srbija kao društveno odgovorne kompanije, jer imaju volonterski klub i rade na održivim promenama. Zaposleni UniCredit volonteri poklonili su slobodno vreme za uređenje i očuvanje Specijalnog rezervata prirode ”Obedska bara”.

‘’Ovo je naša prva zajednička akcija sa UniCredit bankom Srbija. Partnerstvo civilnog, privatnog i javnog sektora na Obedskoj bari dalo je sjajne rezultate. Mi iz civilnog sektora se nadamo da će i ostale korporacije slediti primer UniCredit banka Srbija. Domaćin volonterske akcije bilo je Javno preoduzeće Vojvodinašume. Pokazali su profesionalizam u radu, pažljivo sarađivali sa nama na realizaciji projekta, posebno zaposleni Šumskog gazdinstva Sremska Mitrovica. Svi danas pozivaju na udružene volonterske akcije, evo mi smo je sproveli.’’ – rekla je Darija Šajin kordinatorka volonterskih akcija iz Arhus centra Novi Sad.

Photo: PR Arhus centar Novi Sad

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top