Eng

Istraživačko-razvojni centar Sunoko: Briga o zemljištu sa ekološkog aspekta

Vreme čitanja: < 1 min

Istraživačko-razvojni centar Sunoka kontinuirano se bavi temama zaštite i ishrane useva šećerne repe, u cilju unapređenja prinosa uz optimizaciju troškova i brigu o zemljištu sa ekološkog aspekta.

“Pratimo svetske trendove i ove godine smo u našoj analitičkoj laboratoriji za ispitivanje uzoraka zemljišta i lista prvi put analizirali uzorke lista na sadržaj makro i mikroelemenata. Kako je sve više ograničen izbor aktivnih materija koje su dozvoljene u zaštiti od korova, radimo i na ispitivanju novih koncepata zaštite“, istakao je Saša Rajačić, direktor Istraživačko-razvojnog centra.

„Sunoko nastavlja da predvodi industriju šećera u regionu, a poslovna strategija naše kompanije je da se u budućem periodu razvijamo i kao neto izvoznik u širem regionu, posebno u zapadnoj Evropi. Kraljica polja ove godine posejana je na znatno većoj površini i uprkos svim izazovima sa kojima smo se susreli, proizvešćemo 60.000 tona šećera više nego prošle godine. Ovaj pozitivan trend rezultat je naše dugogodišnje partnerske saradnje sa primarnim proizvođačima, mera Vlade Republike Srbije, ali i podrške koju Sunoko obezbeđuje proizvođačima”, izjavio je Slobodan Košutić, direktor kompanije Sunoko.

Kao najveći proizvođač šećera u regionu, kompanija je u hotelu Sheraton u Novom Sadu tradicionalno ugostila oko 250 partnera koji su imali prilike da čuju reč stručnjaka iz oblasti zaštite šećerne repe i mineralne ishrane, ali i najnovije trendove o izazovima proizvodnje šećerne repe u uslovima klimatskih promena, problemima u preradi, zaštiti šećerne repe i novim mogućnostima za suzbijanje korova.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top