Eng

Uticaj EU regulativa o ESG principima na srpske kompanije: Aktuelne zakonodavne promene

Vreme čitanja: < 1 min

Kompanija PwC Srbija danas je uspešno organizovala radionicu pod nazivom „Uticaj EU regulativa o ESG principima na srpske kompanije“, pružajući učesnicima značajne uvide u aktuelne zakonodavne promene i njihov uticaj na poslovanje u Srbiji.

Organizacija ovog događaja proizlazi iz ubrzanog angažovanja regulatornih tela na stvaranju sveobuhvatnog pravnog okvira za primenu ESG principa, sa ciljem unapređenja standarda i korporativne održivosti kompanija unutar EU. Novi propisi obuhvataju različite mere i politike usmerene ka unapređenju održivosti poslovanja i imaće značajan uticaj na poslovanje kompanija kako u EU, tako i u Srbiji.

Tim stručnjaka za ESG pitanja kompanije PwC Srbija je tokom radionice predstavio najnovije informacije o aktuelnom regulatornom okviru koji se odnosi na primenu ESG principa. Posebna pažnja posvećena je posledicama nepoznavanja uticaja EU propisa o ESG principima, povezanosti poslovnih aktivnosti srpskih kompanija sa nemačkim Zakonom o dužnoj pažnji u lancu snabdevanja, kao i važnim ESG podacima i zahtevima za izveštavanje koji utiču na lanac snabdevanja.

Radionici su prisustvovali predstavnici kompanija iz različitih privrednih sektora, pruživši svoje uvide i stavove o ključnim temama koje će imati značajan uticaj na poslovanje u oblasti primene ESG principa i usaglašenosti njihovih kompanija sa EU propisima.

Kompanija PwC Srbija će nastaviti sa inicijativama usmerenim ka edukaciji i podršci poslovnim subjektima u Srbiji kako bi se olakšalo usvajanje ESG principa i usklađivanje sa novim regulativama. Jedna od takvih inicijativa je i konkurs pod nazivom „ESG Lideri“, koji će biti otvoren u martu mesecu, a koji za cilj ima nagrađivanje kompanija i pojedinaca koji se ističu u društvenoj i ekonomskoj zelenoj transformaciji.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top