Eng

Vinarija „Tikveš“ uvodi u poslovanje ESG standarde

Vreme čitanja: < 1 min

Vinarija Tikveš proslavila je praznik Sv. Trifuna svečanim orezivanjem vinograda na Lepovu. Događaju su prisustvovali brojni gosti – predstavnici institucija, diplomatskog kora, saradnici vinarije i vinogradari.

Ovogodišnju manifestaciju obeležilo je uvođenje ESG standarda u rad vinarije. Njihovom implementacijom Tikveš postaje jedina vinarija u regionu koja u svoje poslovanje uvodi nove progresivne aktivnosti i kulturu, dodatno ulažući u brigu o životnoj sredini i vodeći računa o doprinosu razvoju društva i dobrom upravljanju.

Goste je dočekala nova generalna direktorka vinarije Tikveš Branka Slaveska, koja je u svom obraćanju istakla posvećenost Tikveša razvoju vinske industrije u regionu, predstavljajući primer ostalim privrednim subjektima u industriji.

„Proizvodnja kvalitetnog vina je imperativ u radu Tikveša. To se može postići samo primenom savremenih praksi i tehnologija, primenom nauke i, što je najvažnije, postavljanjem i praćenjem najviših standarda u poslovanju. Uvođenje ESG standarda za nas i naše saradnike znači dodatni podsticaj za rast kompanije, ali i pozitivan uticaj na društvo u celini,“ rekla je generalna direktorka vinarije Tikveš Branka Slaveska, i naglasila da Tikveš oseća dužnost da ulaže u trasiranje puta za osvajanje svetskog tržišta i izgradnju imidža.

Vinarija Tikveš predano radi na potpunoj transformaciji ka „zelenoj“ vinariji, i u okviru ovog procesa proizvodi prvo organsko vino, iz vinograda Lepova, koristeći najsavremenije naučne metode, kao i veštačku inteligenciju u cilju zaštite vinograda i obezbeđivanja kvalitetnog grožđa, realizuje projekte koji imaju za cilj zaštitu životne sredine, smanjenje otpadnih voda, kao i smanjenje emisije CO2 i ulaganje u obnovljive izvore energije kroz ugradnju fotonaponskih uređaja. Istovremeno, Tikveš sve ovo deli sa svojim kooperantima i drugim zainteresovanim stranama u industriji.

Vinarija Tikveš je kao društveno odgovorna kompanija u svom celokupnom poslovanju posvećena minimiziranju uticaja na životnu sredinu, podržavajući lokalno korporativno upravljanje.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top