Eng

MK Group i Miodrag Kostić dobitnici VIRTUS nagrada za filantropiju

Vreme čitanja: < 1 min

Trag fondacija dodelila je 17. put zaredom prestižne VIRTUS nagrade za filantropiju, pojedincma i kompanijama koje su se tokom 2023. godine posvetili unapređenju svojih zajednica kroz davanje. U kategoriji korporativne filantropije, izdvojila se kompanija MK Group iz Beograda, a njen predsednik i osnivač, Miodrag Kostić, dobitnik je sprecijalne VIRTUS nagrade za doprinos zadužbinarstvu. Homa Fine Dining & Bistrot, Beograd, poneo je nagradu u kategoriji za mala i srednja preduzeća.

Izvršna direktorka Trag fondacije Milka Damjanović podsetila je na prigodnoj ceremoniji da su VIRTUS nagrade na korak od punoletstva, da je na ovogodišnje izdanje pristiglo 936 nominacija.

„Ove godine je akcenat stavljen na osnaživanje žena, ovaj tematski fokus (je nagrađivan) po prvi put. Nijedno dobro delo nije malo, a put od dela do trajne promene nije dug… U saradnji sa Srpskim filantropskim forumom nastavljamo da radimo na kreiranju podsticajnog okruženja za opšte dobro“, navela je Damjanović.

Prema njenim rečima, jedan od najvažnijih predstojećih zadataka je borba za ukidanje PDV-a na doniranje hrane kojoj ističe rok upotrebe, što je u Bosni i Hercegovini već zaživelo sa dobrim rezultatima.

Dobitnicima su nagrade uručili istaknuti gosti: Džon Ginkel, zamenik šefa misije u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji, Dominik Otvej, zamenik ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji i Ida Prester, kantautorka, aktivistkinja i ambasadorka ovogodišnje VIRTUS tematski fokus kategorije nagrada.

VIRTUS nagrada za 2023. godinu realizuje se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, OAK fondacije, Fondacije Čarls Stjuart Mot i Fonda braće Rokfeler.

Photo: Jakov Simović

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top