Eng

Zaječarske srednjoškolke trijumfovale sa inovativnim narukvicama za aktivnosti u prirodi

Vreme čitanja: < 1 min

Učenička kompanija „OutMark” iz Gimnazije u Zaječaru osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija održanom u Beogradu u ponedeljak i utorak. Pet srednjoškolki u okviru ove kompanije proizvode multifunkcionalne narukvice namenjene avanturistima koje čine boravak u prirodi sigurnijim, prenosi naš portal BIZLife.

One će u julu predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija koje će biti održano na Siciliji.

Šta su multifunkcionalne narukvice

Narukvice sadrže kopče sa različitim dodacima poput: kresiva za potpalu vatre, pištaljke, baterijske lampe, nožića, otvarača za konzerve, kompasa i NFC taga. Kao nekadašnji izviđači imale smo ideju da spojimo ljubav prema outdoor avanturama sa inovativnom tehnologijom. Veštinu pletenja unapredile smo idejom o dodacima unutar narkvica, koje bi odgovarale različitim ciljnim grupama“, izjavile su Lenka, Marija, Andrea, Dunja i Mina – članice pobedničke kompanije.

Drugo mesto osvojila je učenička kompanija „KidSync” iz Gimnazije “Miloš Savković” u Aranđelovcu sa društveno-edukativnim igrama namenjenim deci sa teškoćama u intelektualnom razvoju, dok je treće mesto pripalo učenicima iz Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu koji se u okviru svoje kompanije „HidroSol” bave proizvodnjom zelene energije kombinovanjem hidro i solarne energije uz potpunu automatizaciju proizvodnje.

Specijalnu UniCredit nagradu “Osnaženi za budućnost” namenjenu učeničkoj kompaniji koja je svojom inovacijom napravila razliku u zajednici, osvojila je kompanija “EKO Eksplozija” iz Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu.

Nagrada za najbolju primenu informaciono-komunikacionih tehnologija otišla je u ruke učenika iz kompanije „Wallet Alert“ koji pohađaju Gimnaziju “Josif Pančić” u Bajinoj Bašti.

Pročitajte više klikom na link.

Foto: Miroslava Simić Kocić

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top