Eng

„Ekoopština“: Da li vaš grad ili opština ima najbolje prakse u unapređenju zelene agende i kvaliteta života?

Vreme čitanja: < 1 min

Do 23. jula je otvoren treći godišnji konkurs za izbor Ekoopština na kojem mogu da učestvuju svi gradovi i opštine u Srbiji, uz uslov da popune upitnik na ekoopstina.rs i kvalifikuju se za razmenu znanja i najboljih praksi sa partnerima iz Francuske.

Pod vođstvom ambasade Francuske i u saradnji s Ministarstvom za zaštitu životne sredine, NALED uz odabrane institucionalne i korporativne partnere podržava razvoj „Ekoopštine“ kao platforme za razmenu znanja i primera dobre prakse između francuskih i srpskih aktera na teme održivog razvoja.

„Učešćem u projektu „Ekoopštine“, želimo da promovišemo najbolje prakse u unapređenju zelene agende i kvaliteta života, kao i jačanju partnerstva javnog i privatnog sektora u dostizanju ciljeva zaštite životne sredine i standarda iz poglavlja 27.

Ove standarde zagovaramo kroz javno privatni dijalog i rad na unapređenju propisa, i kroz projektne inicijative gde se ističe projekat „Upravljanje čvrstim otpadom u Srbiji“ gde NALED pruža stručnu podršku Ministarstvu zaštite životne sredine u izgradnji 6 regionalnih deponija finansiranih iz sredstava EBRD-a i Agence Française de Développement

Pozivamo agilne gradove i opštine da se prijave za ovu prestižnu titulu i da u prijavi predstave svoje primere dobre prakse, ali i da ukažu na ono što im nedostaje i gde razmena sa francuskim partnerima može pomoći da se osmisle održiva i efikasna rešenja“, navela je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top