Eng

Izvedimo grad u prirodu! – Piknik ovog vikenda ispred Muzeja savremene umetnosti

Vreme čitanja: 2 min

O Pikniku

U danima kada Sunce sve jače sija, misli se stišavaju i isplivava jedna zajednička misao – vreme je za Piknik.

Piknik je gradski događaj koji se održava već devet godina za redom. Mnogima je postao tradicija i letnji ritual kojem se redovno vraćaju. Ali Piknik nije samo to – on je trenutak i mesto u kom se svi ljudi, različiti po godinama, inspiracijama i životnim pričama, okupljaju u istom cilju: da se vrate jednostavnosti življenja u svom gradu i provođenju vremena u prirodi i društvu, daleko od briga i užarenog asfalta.

Sledeći piknik će se održati u nedelju 16. juna u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Program počinje u podne, završava se oko 20 časova, a prisustvo je potpuno besplatno. 

U proteklih devet godina porastao je broj piknikaša, ali sa njim i osećaj pripadnosti zajednici, kao i svest o važnosti očuvanja okoline. Prošle sezone je ekipa sa Piknika odvojila značajne količine materijala za reciklažu, ali ove godine je otišla korak dalje sa odlukom da u potpunosti izbaci upotrebu neodržive plastike.

Na svakom Pikniku tu su: Štandovi sa različitim opcijama za klopu i piće, joga časovi, dečje radionice i ozbiljna muzička podrška za dobar chill.

Vaše je da dođete, dok se organizacija Piknika brine za sve ostalo.

Jedino pravilo piknika – čuvaj i uživaj

 Prošle sezone je ekipa sa Piknika odvojila značajne količine materijala za reciklažu, ali ove godine je otišla korak dalje sa odlukom da u potpunosti izbaci upotrebu neodržive plastike.

Iz tog razloga obezbedili smo vam čaše koje možete koristiti više puta. Pokušajmo zajedno da održimo zelene površine zelenim!

O Kišobrancima

Kišobran je organizacija koja se se od 2008. godine bavi organizacijom različitih kulturnih manifestacija i dešavanja i promocijom nezavisne i alternativne kulture u Beogradu i Srbiji.

Za 15 godina postojanja, neke od najvažnijih aktivnosti udruženja uključuju događaje poput Kišobran žurke, Piknika – manifestacije izvođenja ljudi u prirodu i gradske parkove u saradnji sa beogradskim muzejima i Hali gali festivala koji se trudi da predstavi nove i aktuelne muzičare, bendove i umetnike, brojnih koncerata, barova Zaokret i Sprat, nedavno otvoreni art hub centar Kula u prostoru sat kule bivše pivare u Cetinjskoj ulici u Beogradu, jednonedeljni radijski programa na Radio Aparatu i izdavačke delatnosti.

Kišobran 8 godina aktivno sarađuje sa muzičkom agencijom Pop Depresija na čelu sa Ivanom Lončarevićem sa kojim je, pored organizovanja koncerata, pokrenuta izdavačka etiketa koja je prošle godine proglašena za jednu od najaktivnijih u regionu.

Foto: Printscreen Instagram piknikbg

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top