Eng

Maja Antolović, direktorka Predstavništva PKS u Dubaiju, predstavila „Zelenu transformaciju srpske privrede“

Vreme čitanja: < 1 min

Maja Antolović, direktorka Predstavništva Privredne komore Srbije u Dubaiju, bila je istaknuti govornik na Wetex Inovacionom energetskom seminaru 2023, održanom od 15. do 17. novembra. Prema pisanju Sustainable Times-a, njeno informativno izlaganje fokusiralo se na ključnu temu “Zelene transformacije srpske privrede”, osvetljavajući napore Srbije da usvoji održivost i ekološku svest.

Tokom svog izlaganja, Antolovićeva je istakla neophodnost zelenog pomaka u srpskoj privredi, naglašavajući globalnu potrebu za održivim praksama. Posebno je istakla značaj usklađivanja ekonomskog rasta sa ekološkom odgovornošću, ukazujući na to kako takva transformacija ne samo da koristi Srbiji, već doprinosi i širem globalnom angažmanu u borbi protiv klimatskih promena.

Antolovićeva je detaljno opisala inicijative i politike koje Srbija sprovodi kako bi promovisala zelenu privredu, ističući saradnju između javnog i privatnog sektora. Od projekata obnovljive energije do održivih poslovnih praksi, Antolovićeva je pružila sveobuhvatan pregled puta Srbije ka ekološkoj održivosti i njenog pozitivnog uticaja na ekonomski razvoj.

Kao direktorka Predstavništva u Dubaiju, njen stručni uvid osvetlio je kolaborativne i inovativne pristupe koje Srbija preduzima kako bi stvorila ekonomsku scenu koja je održiva i ekološki svesna. Seminar je prisutnima pružio bolje razumevanje predanosti Srbije zelenim inicijativama i njenom ulogom u oblikovanju održivije budućnosti za globalnu zajednicu.

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top