Eng

Više od 40 studenta na praksi u NIS-u

Vreme čitanja: 2 min

U osmoj sezoni programa za mlade „NIS Calling“ praksu u kompaniji NIS započela su 44 studenta, izabrana između više od 1.000 kandidata koji su se prijavili na konkurs. Studenti dolaze sa više od 10 različitih fakulteta, a praksu će obavljati u svim organizacionim delovima kompanije. Mladi izabrani na konkursu imaju priliku da steknu prva praktična znanja i veštine u jednoj od najvećih energetskih kompanija u regionu, koja je ujedno i jedan od najpoželjnijih poslodavaca za mlade u Srbiji.

Program NIS Calling podrazumeva fleksibilnu plaćenu praksu, kreiranu prema potrebama studenata, kako bi praktičnim iskustvom unapredili svoja znanja stečena na fakultetima. Praksa obuhvata 480 radnih sati koje praktikanti mogu da iskoriste tokom četiri meseca i usklade ih sa obavezama na fakultetu i letnjim odmorom. Svaki praktikant će imati svog mentora sa kojim će prolaziti kroz unapred definisane oblasti, a učestvovaće i u različitim dodatnim aktivnostima. Među tim aktivnostima su i „soft skills“ obuke značajne za razvoj karijere, ekspertska predavanja i mogućnost učešća u volonterskim akcijama koje kompanija redovno organizuje. Cilj programa je da se praktikantima omogući da steknu prva radna iskustva i nakon toga se potencijalno zaposle na juniorskim pozicijama u NIS-u, kao i da tokom trajanja prakse imaju dovoljno vremena za nastavak učenja i ispunjavanje fakultetskih obaveza.

https://www.instagram.com/reel/C84L3usMTu9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Dobrodošlicu praktikantima u ime kompanije NIS poželeo je Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a, koji je kazao da je dolazak u kompaniju sa više od 13.000 zaposlenih sjajna prilika za mlade da uče i nadograde znanja stečena na fakultetu.

„Svima vama koji želite karijeru u Srbiji, ali koja vam može obezbediti da steknete znanja, veštine i mogućnosti, koji su korisni i imaju vrednost i van domena kompanije NIS, u naftnoj industriji, u energetskom sektoru, na pravom ste mestu. Poželeo bih vam srećan početak, učite, ne plašite se da postavljate pitanja i ne zaboravite da se zabavljate“, rekao je Grbić.

Kroz program „NIS Calling“, koji je započet u 2019. godini, do sada je prošlo više od 200 praktikanata, dok će 44 studenta u ovoj sezoni praksu obavljati na lokacijama NIS-a u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu i Elemiru. Pružanje prilike mladima koji nemaju prethodno radno iskustvo odraz je otvorenosti NIS-a za sveže ideje, nove pristupe poslovanju i elan koji donose mladi, a koji su neophodni za uspešno poslovanje.

Photo: PR NIS

Povezani Članci

Najnovije

Scroll to Top